top of page
בגוף האדם על מנת שיהיה בריא, ראשית נדרשים שלושה דברים:
  1. כל איבר יהיה בעל תכונות מתאימות לבצע את תפקידו וכך יעבוד בצורה מיטבית.
  2. יחד כל האיברים יעבדו בסנכרון והרמוניה.
  3. הגוף כולו יקבל תחזוקה המתאימה לגיל ולאורח החיים האישי והחברתי.
המטרה העיקרית ביעוץ ארגוני היא הבאת הארגון להיות בריא.
ארגון בריא הוא כזה שמשיג את היעדים שלו וצומח. ארגון צומח הוא ארגון הפועל על פי השינויים בשוק, בעל שיטות ותהליכי עבודה מובנים, וחשוב - בעל ניהול יעיל ותחזוקה מתמדת של משאבים חיוניים כגון: כח אדם וטכנולוגיה.
כח אדם וטכנולוגיה
בארגונים שאינם מפעלים יצרניים כגון משרדי עורכי דין, רואי חשבון, משרדי ביטוח וכיוצ"ב המשאב העיקרי הוא העובד. מיקומו של העובד בתפקיד המתאים לו ביותר וטיפוחו, מאפשר לעובד למצות את הפוטנציאל הטמון בו, להעלות את רמת הנאמנות לארגון, להעלות את האנרגיות איתם בא לעבודה – וכך להביא להצלחתו. הצלחת העובד מביאה באופן ישיר להצלחת הארגון.
גם הטכנולוגיה היא נדבך חשוב. בחירה נכונה ושימוש נכון בטכנולוגיה הנבחרת תמצה את יכולות הארגון ותסייע לעובדיה.
תהליכי עבודה
בתהליך של יעוץ ארגוני ראשית יש להבין את מהות העסק ומשם את התהליכים בכל ענף/מחלקה.
כפי שציינתי, בגוף בריא על כל האיברים לעבוד בצורה הרמונית ומסונכרנת. יש לשמור על תהליכים מתאימים עבור כל מחלקה ועיסוקה ובמקביל לראות שהתהליך המתרחש חל בהרמוניה ובקשר ישיר עם התהליכים במחלקות האחרות.
ניתן להגיע לסנכרון מיטבי באמצעות:
הבנת כל תהליך, קשירתו לתהליכים אחרים באופן יעיל, הכנת תרשימי זרימה מתאימים, יצירת חוברות עבודה ונהלים, כלי מדידה ובקרה מתאימים, התחשבות בטכנולוגיה הקיימת בתהליך או הכנסת חידושים טכנולוגיים.
שינויים ותחזוקה
תהליך ארגוני טוב, הוא כזה שיאפשר גם שינויים בטווח הקצר והארוך ואשר יותאמו לשינויים בשוק ובענף. אך ראשית, יש לגייס את המשאבים החיוניים להצלחת השינוי הארגוני. שינוי הוא מפחיד. מפחיד למקבלי ההחלטות אז קל וחומר לכפיפיהם. ניתן לבצע מספר מהלכים חשובים בעת שינוי ארגוני על מנת שהדברים יהיו ברורים.
מחד להפחית את רמת החרדות ולגייס את העובדים לרצות בשינוי, לסמוך על העובדים, לשתפם (במה שניתן), ואף לשמוע את עצותיהם (לא חייב לקבל, אבל לשמוע תמיד טוב). לדוגמא: לצור את חזון החברה, יחד עם העובדים.
מאידך להיות מאוד ברורים בכוונותיכם ובביצוע השינוי. ניתן לעשות זאת  באמצעות יצירת קוד התנהגותי, מקצועי ומשמעתי ולהגדיר השלכות של התנהגות שלילית והטבות להתנהגות החיובית.
וכל זאת חברים לא נגמר אף פעם. לאחר שהתהליך עבר בשלום וקיים, יש תמיד לוודא הטמעה, לרענן ולהתעדכן.

יעוץ ארגוני

bottom of page